It’s been a busy 2022! Thanks to all collaborators and listeners!

Touring with Sondre Ferstad’s “Snirkelsongar”, my chamber ensemble performing my Thoreau-songs “This Is What I Go Out to See…”, Trondheim Voices with various projects and composers: Ellen Lindquist, Django Bates, Christina Kubisch, Ralf Schmid, Lina Nyberg and Josefine Lindstrand, “Trio Latino” for “Spaserstokken” Trondheim Kommune, Daniel Formo & our jazzy friends Bjørn Marius Hegge, Håkon Mjåset Johansen and Mona Krogstad playing jazz standards from our new album, ImproLab with Anna Thu Schmidt at DansIT, soloist part in Ellingtons “Sacred Concert” with choir and big band and more…

Visit photographer Thor Egil Leirtrø’s page to see some glimpses from some of the concerts I’ve been a part of in Trondheim this year (and previous years).

Photo: Bjørn Tore Paulen

New album out on Particular Recordings Collective February 14 2022:

HEIDI SKJERVE & DANIEL FORMO WITH FRIENDS

“I’M GLAD THERE IS YOU”

read more about the project here

Nice reviews for “I’m Glad There Is You”:

”De tolkar ett fint urval ur standardrepertoarens kärlekssånger och detta med finess och innerlighet. Vid sin sida har de basisten Bjørn Marius Hegge, trummisen Håkon Mjåset Johansen och tre gästande träblåsare som förgyller några av låtarna. Egentligen är tolkningarna rätt mycket i jazzens mittfåra men framförandet är så hjärtligt och med många fina detaljer i arrangemangen så är det lätt att dras med.” ­–Andreas Lagercrantz, Lira

«…en nydelig og tidløs utflukt som det skal bli herlig å vende tilbake til – mange ganger.»     – Tor Hammerø, Nettavisen 

«Jazzkatalogens store sanger kan ha godt av noen nye runder. Ja, de kler det virkelig når de blir pleiet og dreiet som her.» – Arild R. Andersen, Jazz i Norge

«Heidi Skjerve og Daniel Formos «kjærlighetsbrev» til hverandre er en dønn ærlig og vakker plate som ikke gir seg ut for å være noe annet enn en vakker innspilling med musikere som liker hverandre og som liker å spille sammen, uten at det på død og liv skal være nyskapende eller eksperimentelt. Det er kun vakker musikk som mange bør legge merke til.» – Jan Granlie, Salt Peanuts

«Naturleg og utvunge … ho syng med rytmisk spenst og tonekontroll som er ei sann glede å høyra på» – Lars Mossefinn, Dag & Tid

https://jazzinorge.no/anmeldelse/kjaerlighet-i-koronaens-tid/

Good reviews for Sondre Ferstad’s

new album “Snirkelsongar”

out on Øra Fonogram Jan 7 2022

Sept 16 2021: This week I’m preparing to sing and perform with Trondheim Voices, The Norwegian Air Force Band, Ståle Storløkken, Kyrre Laastad, Tor Haugerud, dancers and actors in a spectacular out door play by the magnificent Circa Teater, curated by Kamfest in Trondheim. Read more about the performance DRIV

Adresseavisen visited our rehearsals today!