Uncategorized

Nytt

Fine omtaler for “Songs from Thoreau’s Journal”

“Bare for å si det med en gang – denne plata har tatt runde på runde i spilleren. Heidi Skjerve – jazzmusiker og låtskriver – traff egentlig mange av undertegnedes strenger med denne utgivelsen. Her har hun på godt og fornuftig vis benyttet seg av en mengde kreativitet – fra den helt enkle såkalte salongmusikk via jazzens spennende lydverden inn i samtidens nysgjerrighet i det å kombinere og skape nytt. Nei dette er ikke en jazzskive – den er så mye mer. Og ikke minst er Thoreaus skriverier en tydelig inspirasjon i Skjerves musikkskapende som altså har resultert i en helt spesiell opplevelse. (…) At hun også tar med seg enkelt feltopptak (bl.a. fra skogen og fra den omstridte vindmølleparken på Storheia i Fosen), gjør opplevelsen særdeles rik” – Trond Erikson – Musikkbloggen

“These songs navigate gently and thoughtfully between genre-bending impressionistic instrumental segments to traditional, romantic song formats and open soundscapes with improvised elements. Skjerve’s crystalline, warm voice and her unique gift for conveying concise poetic and philosophical ideas in delicate songs are at the center of this album.” – Eyal Hareuveni, SALT PEANUTS

“Jag älskar det här. Skjerve sjunger galant, arrangemangen är avancerade och så eleganta att man tänker Michael Nyman. Skjerves stråkkvartett och pianist ackompanjerar felfritt, ja varje låt är ett eget litet luftigt, poetisk mästerverk. Songs from Thoreau’s journal är utan minsta tvekan höstens jazzplatta!” – Musikkmagasinet LIRA

“Det tidlause og dagsaktuelle. Heidi Skjerve har ein original vri på miljøengasjementet. (…) Gammalmodig eller tidlaus, Skjerve skriv vakre melodier med eit skarpt blikk på tekstane. Ho har arrangert pianoet og strykarane på måtar som gjer at dei aldri kjem i vegen for nyansane i modulasjonene hennar og tekstformidlinga. (…) I “The Art of Walking” er Skjerve og pianist Hjelland i det leikne hjørnet, der dei har ein lettbeint improvisert duett.” – Lars Mossefinn, Dag og tid

Hør intervju i NRK P2 “Jazzklubben” 19. november 2023

Les intervju og forhåndsomtale av konsert i OPP

Kjøp CD/LP eller filer for nedlasting fra Particular Recordings Collective

Songs from Thoreau’s Journal

– nytt album ute 6. oktober 2023!

Hvem har ikke kjent behovet for å hoppe av forbrukerkarusellen, fri seg fra tidsklemma, logge av SoMe for alltid og bare flytte ut i skogen… Den amerikanske forfatteren Henry David Thoreau gjorde det da han rømte fra 1800-tallets industrielle ekspansjon og samfunnets overfladiske livsstil. Han journalførte naturopplevelsene sine, beskrev fuglesang og froskesang, og satte allerede da naturvern og «mindfulness» på agendaen. Heidi Skjerve har tonesatt utdrag fra Thoreaus journaler, i en sjangeroverskridende sangsyklus for vokal, strykekvartett og (tidvis preparert) piano. Musikken spenner fra romantisk «salongmusikk» og impresjonistiske klanger til åpne improviserte lydlandskaper med feltopptak fra skogen og fra den omstridte vindmølleparken på Storheia i Fosen, med Thoreaus tekster som inspirasjon og rammeverk. 

Med meg på laget har jeg meritterte musikere fra TrondheimSolistene og Trondheim Symfoniorkester: Tora Stølan Ness og Rannveig Ryeng på fioliner, Karoline Vik Hegge på bratsj, Kari Nesdal Sandnes på cello og Finn Magnus Fjell Hjelland på piano.

«Songs from Thoreau’s Journal» slippes på det velrennomerte selskapet Particular Recordings Collective og blir tilgjengelig på CD, LP og strømmetjenester fra 6. oktober! Innspillingen er støttet av Fond for lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere og Trondheim Kommune. 

Albumet ble spilt inn “live” på et par dager på Sverresborg kirkesenter i april 2022 med tekniker Bendik Lund Haanshus (Skogvokter studio) og en dag i januar 2023 med Daniel Formo som tekniker. Opptak av vindturbinene på Storheia ble gjort i juni 2021 av Daniel Formo og meg. I tillegg har jeg tatt opp fugleliv, humler, vann og trasking i Estenstadmarka i Trondheim og i Vemundvik i Namsos, og kongle-perkusjon hjemme. Flekkskogtrosten som pryder forsida og alle illustrasjonene i coveret er tegnet av Oda Valle. Innspillingen er støttet av Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Trondheim Kommune.