HEIDI SKJERVE & DANIEL FORMO MED VENNER

slipper albumet “I’M GLAD THERE IS YOU” på Particular Recordings Collective på Valentinsdagen 14. FEBRUAR 2022

Albumet blir tilgjengelig for strømming og på CD.

Medvirkende: Heidi Skjerve – vokal, Daniel Formo – piano, Bjørn Marius Hegge – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Mona Krogstad – tenorsaksofon, Klaus Ellerhusen Holm – altsaksofon, klarinett, bassklarinett, Marthe Belsvik Stavrum – fløyte.

Innspilt i Øra studio 8.-9. august 2021.

Innspilling og mix: Jo Ranheim. Master: Karl Klaseie.

Coverfoto: Juliane Schütz

Innspillingen er støttet av Creos vederlagsfond, Trondheim Kommune og Norsk Jazzforum

Med pandemien som bakteppe, hvor mennesker har kjent på savnet etter andre mennesker, og musikere har fått kjenne på savnet etter å spille sammen, har jeg samlet en gjeng toppmusikere fra Trondheim og spilt inn tidenes vakreste kjærlighetssanger. Innspillingen ble støttet av Creos vederlagsfond og Trondheim kommune, og vi planlegger nå albumutgivelse på Particular Recordings Collective våren 2022. Sammen vil vi skape øyeblikks-kunst, med låter fra jazzens «standard»-repertoar som rammeverk og formspråk, med en leken rytmisk og improvisatorisk tilnærming til melodiene og sterke forførende harmonier. I denne pandemitilværelsen, hvor noen har kjent på ensomhet og savn, mens andre kanskje har tilbragt alle døgnets timer sammen i en litt for trang leilighet i litt for lang tid, har disse gamle sangtekstene fått ny aktualitet. Sanger om det å være et menneske som trenger andre mennesker, om lengsel og savn, om frykten for å miste hverandre, om berusende forelskelse og hverdagskjærligheten som man må velge å jobbe for hver dag. 

Kjernen i bandet er duoen Heidi Skjerve på vokal og Daniel Formo på piano. Gjennom 16 års ekteskap har de forsøkt å holde privatlivet og musikerlivet separat, men nå som ungene har blitt litt større, tar de også sjansen på å spille konserter profesjonelt sammen igjen. Med seg på albumet har de noen av landets mest ettertraktede jazzmusikere: Håkon Mjåset Johansen på trommer og Bjørn Marius Hegge på kontrabass. Mona Krogstad, Klaus Ellerhusen Holm og Marthe Belsvik Stavrum gjester på saksofoner, klarinett og fløyte. Bandet er av fleksibel størrelse. Disse låtene kan gjøres som duo, trio, kvartett, kvintett eller med full blåserekke…